Scientific Works

ISSN-print: 2073-8730
ISSN-online: 2414-0295

Цілі та сфера діяльності

Журнал «Наукові праці» вже чотирнадцятий рік поспіль служить інтересам вітчизняних фахівців і запрошує всіх до подальшої співпраці, і бажає Всім, щоб життя завжди було наповнено яскравими, добрими подіями, а кожен новий день приносив щастя і процвітання в професійних справах!

Тематика журналу:

  • Удосконалення технологічних процесів для харчових та зернопереробних галузей АПК:
    • Актуальні проблеми розвитку зернопереробної, комбікормової, хлібопекарської, кондитерської та харчової промисловості;
    • Нові технічні та технологічні рішення у переробці харчової сировини.
  • Актуальні питання зберігання і технології зберігання зерна, виробництво зернових, хлібопекарських, кондитерських виробів, комбікормів та біопалива:
    • Нове у технології, обладнанні, контролю якості, автоматизації хлібоприймальних підприємств і елеваторів, борошномельних, круп'яних, хлібопекарських і комбікормових заводів, кондитерських фабрик.
  • Розробка нових видів харчових продуктів із нетрадиційної сировини:
    • Біотехнологічні аспекти виробництва харчових продуктів;
    • Розробка технологій продуктів лікувально-профілактичного харчування;
    • Інноваційні технології продуктів ресторанного господарства.
  • Створення нових технологій отримання безпечних харчових продуктів й визначення критеріїв їх оцінки:
    • Нові зернові, харчові і кормові продукти, хлібобулочні та кондитерські вироби;
    • Проблеми якості, харчової цінності та безпеки продукції на підприємствах відповідних галузей в аспекті вступу України до ВТО;
    • Проблеми гармонізації національних стандартів України з міжнародними;
    • Сучасні методи контролю, стандартизація й сертифікація сировини та харчових продуктів;
    • Екологічна безпека продуктів харчування;
    • Науково-методичні проблеми управління якістю води як чинником безпеки харчових продуктів і стабільності харчового виробництва.
  • Створення нового високоефективного обладнання, автоматизація виробничих процесів харчових і зернопереробних виробництв:
    • Енергоефективні процеси й обладнання харчових виробництв;
    • Інтелектуальні системи управління технологічними процесами у харчовій та переробній промисловості.
  • Комбіновані процеси та нанотехнології в АПК, нові неенергоємні харчові технології та про-дукти, енергоефективність та екологічна безпечність.
  • Соціально-економічні проблеми розвитку ринкових відносин на підприємствах харчової та зернопереробної промисловості:
    • Економічні аспекти і ефективність інноваційно-інвестиційного розвитку харчових вироб-ництв;
    • Економіка і менеджмент підприємств;
    • Кадрове и наукове забезпечення зернових та харчових технологій.

Застосування до проблем в розвинених і менш розвинених країн вітаються. Статті мають внести значний внесок у теоретичну та / або методологічну літературу з цього питання і містити міцну наукову складову.